Print

Balladekursus 21. marts 2020

19. 11. 19
posted by: Super User
Hits: 2335

Balladekursus  - udsat til efterår

Til jer, der ønsker at bruge jeres stemmes kraft, lade jer påvirke og opsluge af historiers og toners medicin og balladernes magisk univers.

Ballader er historier der fortælles, mens man synger og danser. De fleste af dem er meget gamle. Denne måde at synge og fortælle på er vokset ud af folkekulturen rundt omkring i verden, og er en måde at være sammen med andre på.

Sangene og dansene har været brugt til at styrke fællesskabet, til at glædes sammen, til kunstnerisk udfoldelse og til at lindre sorg og give råd og vejledning. Historierne og tonerne i balladerne er arketypiske sindbilleder, som handler om ting der skubber til os i livet. Temaer og begivenheder der finder sted igen og igen og har gjort det siden tidernes morgen. Der er et kollektivt lag og et personligt lag i historierne og tonerne. Begge dele er lige vigtig og relevant på de rette tidspunkter og steder. Balladerne kan synges på mange forskellige måder. Som solosang, som fællessang, med stor kraft, nænsom messen, til dans eller som sangballader. Dog er der en ting der er fælles for dem alle: Det kræver at man står frem med det man synger, som den man er.

Denne lørdag med ballader vil vi åbne døren ind i sangens og historiernes verden og jeg vil arbejde med den stemme som du har og som er din balladestemme. Vi arbejder med stemmens kraft og dynamik, kroppen og stemmen og vi vil i det omfang stemmerne kan holde til det, prøve nogle af de hyrderåb der er fra Danmark og Sverige. Du skal ikke have nogle forudsætninger for eller forkundskab til ballader.
Man kan deltage hvis man har sunget i mange år og hvis man aldrig har hørt om ballader før. Jeg arbejder individuelt med sangene og jeg tager fat der hvor du er og med de forudsætninger du har. Du kan gå ind og kigge på min hjemmeside www.nordiskkraft.dk Der har jeg skrevet lidt mere om det hele. Du er også velkommen til at kontakte mig på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller på mobil 26203119

Praktiske oplysninger Lørdag den 21. marts kl. 10-17.30

Kurset koster 300 kr. for medlemmer af Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole og 350 kr. for ikke-medlemmer. 50 kr. mindre for jer under 25 år.

Der er frokost  inkluderet i prisen. u har mulighed for at tilmelde dig aftensmad og være med til en uforpligtende hyggelig balladeaften, hvor de der har lyst kan lege videre med eftermiddagens balladestof eller noget andet  der melder sig
Vi er fælles om det praktiske arbejde såsom tilberedning af maden og rengøringen.
Tilmelding senest søndag d. 26. februar til Inge Daniels Beck på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller telefon 2046 7812.

Beløbet bedes samtidig indsat på Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skoles konto: reg.nr. 1551 konto nr. 2400499. NB: HUSK at anføre Hyrderåb og deltagernavne på betalingen.

Der er mulighed for overnatning fra lørdag til søndag på skolens sovesale. Der er enkelte senge og ellers madrasser på gulvet. Medbring sengetøj. Sover du i sovepose, skal du medbringe et lagen til at beskytte madrassen. Overnatning inkl. morgenmad koster 100 kr. Kommer du langvejs fra og har brug for overnatning fredag til lørdag, så kontakt mig. På Broby Gamle Skoles hjemmeside www.bgsbroby.dk kan du læse kørselsvejledninger. Kurset er støttet af Statens Kunstfond. Arrangør: Inge Daniels Beck