Sommersejd 2020

14. 01. 18
posted by: Super User
Hits: 9217

Sommersejd 21. - 23. August 2020

Sommersejd - Fordybelse og konsolidering

Underviser: Elisabeth Groot 

Sejd er en nordisk visdomstradition med sangen som et af kerneelementerne.
Den har rod i shamanistisk praksis hvor sang, stav og højsæde tilsammen udgør et magisk håndværk, der bruges når vi søger vejledning eller kraft fra en anden bevidsthed end den vi er i til daglig. Det kaldes også inspireret eller beåndet sang. Selve sangen er en trancelignende repetitiv sang der synges med en målrettet hensigt i en forberedt ramme hvor også staven og højsæde indgår.


I løbet af weekenden vil du blive introduceret til sejd og til den magiske tradition den er rundet af. Vi vil prøve forskellige slags sejd, og jeg vil arbejde med hvilken form for sang der kan benyttes til sejdpraksis, og med sangens kollektive kraft.
Sommeren går på hæld. Der høstes og lagringen af de frugter sommeren har bragt. skal plukkes og nære os.  De modnes og fordøjes og vi lægger an til fordybelse og konsolidering. På denne sommersejd er fordybelsen i naturen i fokus. Naturen er en betydningsfuld del af sejdtraditionen. Til alle tider er mennesker gået ud alene for at søge indsigt og vejledning. Sejdkvinder og sejsmænd har gjort det. det vil vi også gøre.
Når vi holder op med at lytte til os selv og synker ind i naturen og sangen, kan vi få svar på det vi spørger om. Både alene og sammen med hinanden.
Hvis vejret er fordelagtigt vil vi lave en længere udesejd i løbet af weekenden


Jeg arbejder med at knytte de tråde der eksisterer gennem tiden op til vores nutid og  fremtid. Den visdomspraksis vores forgængere kendte til og benyttede er en del af en arketypisk viden, som vi kan få del i når vi lærer det gamle håndværk at kende og gør det levende i vores tid.
Gennem mit mangeårige arbejde med de nordiske ballader, både sangene og dansen, har jeg oplevet at der i de gamle sange og toner ligger en kraft og visdom, der har et stærkt slægtskab tilbage til sejden som jeg har tilegnet mig som mangeårig lærling af Annette Høst og gennem min egen praksis.


­­Du skal ikke have nogen speciel forkundskab til sejd eller shamanisme for at deltage, men en åbenhed overfor en animistisk verdensforståelse og lyst til at bruge din stemme. Som forberedelse til kurset vil jeg bede dig læse Annettes Høsts artikel: I Vølvens spor, http://shamanism.dk/voelvensspor.htm

For de som er mere erfarne med sejd, vil jeg differentiere rejserne.


Praktisk:
Start fredag kl. 19 -  slut søndag kl. 16.
Kurset afholdes på Earthwise Residenscenter i minilandsbyen Bogens midt i Mols bjerge
Adressen er Provstskovvej 7A, Bogens, 8400 Ebeltoft.


Tilmeldingsfrist er d. 1. Juni. Du er tilmeldt når du har betalt depositum og har fået en bekræftelse på mail.


Kursuspris 1700 kr. Overnatning og forplejning 500 kr. Hvis du sover i telt koster det 200 kr. mindre.
Depositum 500 kr. som indbetales på: konto: 8113 – 2080437 senest 1. Juni.
 
Kontakt og tilmelding :
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Mobil 2620 3119