Vintersejd

14. 01. 18
posted by: Super User
Hits: 6216

Vintersejd februar 2019

Sejd og magiske sange

22. - 24.  februar 2019

 

Sejd er en nordisk visdomstradition med sangen som et af kerneelementerne.

Den har rod i shamanistisk praksis hvor sang, stav og højsæde tilsammen udgør et magisk håndværk, der bruges når vi søger vejledning eller kraft fra en anden bevidsthed end den vi er i til daglig. Det kaldes også inspireret eller beåndet sang. Selve sangen er en trancelignende repetitiv sang der synges med en målrettet hensigt i en forberedt ramme hvor også staven og højsæde indgår.

I løbet af weekenden vil du blive introduceret til sejd og til den magiske tradition den er rundet af. Vi vil prøve forskellige slags sejd, og jeg vil arbejde med hvilken form for sang der kan benyttes til sejdpraksis, og med sangens kollektive kraft. Denne vintersejd i februar drejer sig om de sange der kommer når vi glemmer os selv og bare synger hvad der kommer. Både alene og sammen med hinanden.

Naturen er en betydningsfuld del af sejdtraditionen. Til alle tider er mennesker gået ud alen for at søge indsigt og vejledning. Sejdkvinder og sejsmænd har gjort det. det vil vi også gøre.

Jeg arbejder med at knytte de tråde der eksisterer gennem tiden op til vores nutid og  fremtid. Den visdomspraksis vores forgængere kendte til og benyttede er en del af en arketypisk viden, som vi kan få del i når vi lærer det gamle håndværk at kende og gør det levende i vores tid.

 

 

Gennem mit mangeårige arbejde med de nordiske ballader, både sangene og dansen, har jeg oplevet at der i de gamle sange og toner ligger en kraft og visdom, der har et stærkt slægtskab tilbage til sejden som jeg har tilegnet mig som mangeårig lærling af Annette Høst og gennem min egen praksis.

 

­­Du skal ikke have nogen speciel forkundskab til sejd eller shamanisme for at deltage, men en åbenhed overfor en animistisk verdensforståelse og lyst til at bruge din stemme. Som forberedelse til kurset vil jeg bede dig læse Annettes Høsts artikel: I Vølvens spor, http://shamanism.dk/voelvensspor.htm

 

Kurset afholdes på Brudager gamle Skole, Gravvængevej 8, 5882 Vejstrup på Sydfyn
den 22. - 24-  februar 2019.  Fra fredag kl. 19 til søndag kl. 16.

 

Tilmeldingsfrist er d. 1. februar

Kursuspris 1600 kr. Overnatning og forplejning 400 kr.

Depositum 500 kr. som indbetales på: konto: 8113 – 2080437 senest 1. februar

 

Kontakt og tilmelding :


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Mobil 2620 3119