Vintersejd 2020

14. 01. 18
posted by: Super User
Hits: 8660

Vintersejd 21. - 23. februar 2020

Vintersejd - Sange fra mørket

Underviser: Elisabeth Groot, http:/www.nordiskkraft.dk

Sejd er en nordisk visdomstradition med sangen som et af kerneelementerne. 

Den har rod i shamanistisk praksis hvor sang, stav og højsæde tilsammen udgør et magisk håndværk, der bruges når vi søger vejledning eller kraft fra en anden bevidsthed end den vi er i til daglig. Det kaldes også inspireret eller beåndet sang. Selve sangen er en trancelignende repetitiv sang der synges med en målrettet hensigt i en forberedt ramme hvor også staven og højsæde indgår.

Denne vintersejd i februar drejer sig om de sange der kommer ud af mørket når vi lytter efter dem. Naturen og jordens gang har vejledt sejkvinder og sejdmænd. Alene er de gået ud for at søge indsigt og vejledning. Vi sætter os og lytter i mørket. Vi går ud i mørket og lytter og ser.  Vi synger i mørket. Alene og sammen.  I lyset om dagen eller omkring ilden deler vi vores erfaringer. Ligesom sejdkvinder og sejdmænd har gjort det altid

I løbet af weekenden vil du blive introduceret til sejd og til den magiske tradition den er rundet af. Vi vil prøve forskellige slags sejd, og jeg vil arbejde med hvilken form for sang der kan benyttes til sejdpraksis, og med sangens kollektive kraft . 

  
Engang for mange år siden mødte jeg Annette Høst, som utrætteligt har praktiseret, studeret, undersøgt og formidlet sejden. Hun lærte mig at sejde og om sejdens baggrund.  Gennem mit eget mangeårige arbejde med de nordiske ballader, både sangene og dansen, har jeg oplevet at der i de gamle sange og toner ligger en kraft og visdom, der har et stærkt slægtskab tilbage til sejden.  

Jeg arbejder med at knytte de tråde der eksisterer gennem tiden op til vores nutid og  fremtid. Den visdomspraksis vores forgængere kendte til og benyttede er en del af en arketypisk viden, som vi kan få del i når vi lærer det gamle håndværk at kende og gør det levende i vores tid.

Du skal ikke have nogen speciel forkundskab til sejd eller shamanisme for at deltage, men en åbenhed overfor en animistisk verdensforståelse og lyst til at bruge din stemme.

Du skal heller ikke kunne tænke at du ikke kan synge. Det er ikke din skønsang der er vigtig.

Som forberedelse til kurset vil jeg bede dig læse Annettes Høsts artikel: I Vølvens spor, http://shamanism.dk/voelvensspor.htm 

 

Kurset afholdes på sydfyn. Gravvængevej 8, Vejstrup 5882

Kursuspris 1700 kr. Overnatning og forplejning 500 kr.  

Depositum 500 kr. som indbetales på: konto: 8113 – 2080437 

 

Kontakt og tilmelding : 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Mobil 2620 3119